21 مرداد 1393 - 18:27 شناسه خبر: 224 نسخه چاپی

شریعتی مقدم مطرح کرد:

ضرورت افزایش سرمایه بانکهای تخصصی

ضرورت افزایش سرمایه بانکهای تخصصی شریعتی مقدم مطرح کرد:
رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران با تاکید بر ضرورت افزایش سرمایه بانکهای تخصصی به منظور ارتقای قدرت خدمات رسانی آنها به صادرکنندگان توضیح داد ...

رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران با تاکید بر ضرورت افزایش سرمایه بانکهای تخصصی به منظور ارتقای قدرت خدمات رسانی آنها به صادرکنندگان توضیح داد: افزایش سرمایه سه بانک تخصصی صنعت و معدن، توسعه صادرات و کشاورزی کاملا ضروری است. افزایش سرمایه این بانکها مصوب شده اما تاکنون عملیاتی نشده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، علی شریعتی مقدم در نشست تخصصی سیاستهای صنعتی و تجاری در همایش تبیین سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود افزود: زمان افزایش سرمایه این بانکها نیز بسیار اهمیت دارد. یعنی اگر افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات با تاخیر انجام شود ممکن است دیگر بازارهای صادراتی کشور از دست رفته باشند.

وی گفت: قرار بود بانک توسعه صادرات افزایش سرمایه یک میلیارد دلاری داشته باشد که تاکنون عملیاتی نشده است. همچنین افزایش سرمایه 3.5 میلیارد دلاری کل بانکهای تخصصی نیز لازم الاجرا است.

شریعتی مقدم اضافه کرد: متاسفانه با اتفاقات رخ داده در حال حاضر نرخ بانک توسعه صادرات عملا از 14 به 21 درصد رسیده و این بانک 10 تا 15 درصد نیز به عنوان وثیقه از صادرکننده دریافت می شود که با این نرخها عملا هیچ حمایتی از توسعه صادرات کشور صورت نخواهد گرفت و حتی برای صادرکنندگان نیز مشکل زا شده است.

این صادرکننده برتر زغفران با اشاره به اینکه سازمان توسعه تجارت بودجه ای برای حمایت از صادرکنندگان در اختیار ندارد، اظهار کرد: پیشنهاد می کنم دولت برای حمایت از صادرکنندگان سازوکاری را تعیین کند که براساس آن صادرکنندگان برتر بتوانند یک یا دو خودرو را بدون حقوق ورودی وارد کشور کنند.

 

بی‌توجهی به صنایع کوچک

همچنین رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان صنایع کوچک که دیروز در سالن اجلاس سران کنفرانس اسلامی با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد نیز با اشاره به اینکه به توسعه صنایع کوچک در کشور بی توجهی زیادی شده است، گفت: از دولت تدبیر و امید انتظار عمل به وعده هایش را در زمینه حمایت از تولید و صنعت داریم چرا که در گذشته نیز وعده های زیادی داد شد اما عملا هیچیک اجرایی نشدند.

شریعتی مقدم گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی به وجود آمده در کشور و محقق نشدن اهداف برنامه به دلیل بی توجهی به توسعه صنایع کوچک در کشور بوده است که دولت یازدهم باید تلاش کنیم این معضل هرچه زودتر برطرف شود.

او با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه دولت برای خروج غیرتورمی از رکود اظهار کرد: متاسفانه در گذشته شاهد قولهای دولت برای حمایت از صنعت و تولید بودیم که متاسفانه هیچیک اجرایی نشدند. از جمله سهم بخش تولید از درآمد هدفمندی یارانه ها که پرداخت نشد. در بخش بودجه نیز سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نتوانسته بودجه مناسبی برای توسعه زیرساختها در شهرکهای صنعتی جذب کند.

وی با بیان اینکه تشکل شرکتهای خدماتی در شهرکهای صنعتی جای تقدیر دارد، افزود: من از رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس می خواهم به صورت جدی بحث افزایش بودجه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را در مجلس دنبال کنید تا این سازمان بتواند بودجه بیشتری را در زمینه بهبود زیرساختهای موردنیاز در شهرکهای صنعتی صرف کند.

شریعتی مقدم عنوان کرد: من خودم در اروپا صاحب یک واحد صنعتی هستم و باید بگویم در این منطقه مشوقهای زیادی به سرمایه گذاران صنعتی و تولیدی ارائه می شود. حتی در شرایط رکود بعضا اعطای این مشوقها بیشتر نیز می شود. در زمینه حضور شرکتها در نمایشگاههای معتبر دنیا نیز در اروپا کمکهای زیادی به شرکتها می شود و تسهیلات با بهره 3 درصدی به شرکتها داده می شود که اگر ما قصد توسعه صنایع کوچک را در ایران داریم باید همین مسیر را طی کنیم.

رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران خواستار ایجاد شهرکهای توسعه کسب و کار به منظور جذب سرمایه های بخش خصوصی شد و گفت: در همین زمینه مطالعاتی در استان خراسان انجام شده که امیدواریم به زودی به نتایج مطلوبی برسد.

وی در پایان اظهارات خود خواستار تشکیل فوری ستاد بحران آب به صورت مشترک بین سه وزارتخانه صنعت، کشاورزی و نیرو شد و افزود: در زمینه تامین آب کشور با بحران جدی مواجه شده و برای اینکه در آینده بخش کشاورزی و صنعت کشور بیش از این دچار مشکل نشوند باید هرچه سریعتر این ستاد تشکیل شده و برای حل بحران کمبود آب چاره اندیشی کند.